" "
19 Leukste Dingen Om Te Doen In Rotterdam

Niet alleen 19, maar er zijn veel dingen of activiteiten te doen en plekken om te bezoeken in Rotterdam die je graag zou willen meemaken en bezoeken. Je kunt ook plannen om ze te bezoeken voor het geval je wat extra tijd over hebt tijdens je reis.

Maar hier hebben we de 19 dingen die je moet doen als je in Rotterdam bent op een rijtje gezet, die je niet mag missen. Dus hier zijn de must-do's in Rotterdam!

19 dingen om te doen in Rotterdam

1. Een bezoek aan het 17e-eeuwse Royal Delft Museum

Het Royal Delft Museum heeft zoveel te beleven over klassiek Delfts aardewerk. En is een must om te bezoeken als je bereid bent om de Nederlandse cultuur in Rotterdam te ontdekken en er meer over te leren.

Dit is een 17e-eeuwse fabriek en museum. En staat ook bekend als de laatste in zijn soort. Je kunt honderden kunstwerken zien die in feite gemaakt zijn van Delfts keramiek en eeuwen geleden zijn gemaakt.

Het bedrijf heeft al 350 jaar succesvol zaken gedaan en zet zich nog steeds in om hetzelfde soort aardewerk te produceren. Deze plek verdient een bezoekje en is zeker de moeite waard om te doen in Rotterdam!

2. Het uitzicht over Rotterdam ervaren vanaf de Euromast

Een van het hoogste gebouw in Rotterdam met een hoogte van 606 ft  is de Euromast. De toren is in 1960 gebouwd om te helpen met het panoramische uitzicht over de stad Rotterdam. De Euromast Toren beschikt over hotelkamers en suites, vergaderzalen voor vergader doeleinden, observatie dekken en restaurants. Wat al met al een geweldige ervaring biedt aan zijn bezoekers.

Je kunt ook uitkijken naar abseilen of tokkelen vanaf de toren als je geïnteresseerd bent in een adrenalinekick!

Over het algemeen zou de Euromast-toren je een once in a lifetime ervaring geven en ook een panoramisch uitzicht over het Rotterdamse stadsbeeld. En je kunt druk bezig zijn met staren naar de haven, het uitzicht, het landschap en de oneindige schoonheid van de stad.

3. Een rustige tijd hebben in Het Park

Beleef minigolf bij Het Park in Rotterdam. Klinkt het je niet spannend en vreemd in de oren? Het is goed! De ervaring is dus net zo opwindend als het klinkt. Het is een absoluut geweldige plek om rond te dwalen en te verdwalen in de natuur van de stad. 150 jaar oude bomen en het gebied met zijn ruimte en speelse vibes in een niet te evenaren ervaring.

Men kan hier genieten van het plannen van een picknick of spelen! In het park zijn meerdere restaurants en plekken om lekker te eten te vinden om uw smaakpapillen te bedienen. Ook kunt u terecht om te midgetgolfen op de Midget Golfbaan Parkhaven!

4. Aanbidden van de schoonheid van de Erasmusbrug

De 802 meter lange gestrekte brug die de op één na langste brug van Nederland is, is de Erasmusbrug. Zwaan is de bijnaam die aan de Erasmusbrug is gegeven vanwege de zwanenhals achtige rechtopstaande mast. De brug geeft een fijne ervaring om er doorheen te lopen.

Het is ook een van de mooiste voorbeelden van techniek om te ervaren en te aanbidden. Erasmusbrug is een must om dingen te ontdekken als je Rotterdam bezoekt. Een wandeling door de brug zou u de schoonheid en immense techniek van de brug bewijzen. Dingen doen in Rotterdam is een must!

5. Miniworld Rotterdam bezoeken 

Het is absoluut iets dat je een keer in je leven moet meemaken om in Rotterdam te zijn. Deze plek is een miniatuur  van de stad Rotterdam die jou en je gezin een plezierige ervaring biedt met zowel dag- als nacht-ervaring met behulp van dag- en nacht simulators.

Als je bereid bent om wat leuke tijd door te brengen en een blik te werpen op de hele stad in één keer, ga dan gewoon rechtstreeks naar Miniworld Rotterdam. Zeker een aanrader in Rotterdam.

Je zou zeker dol zijn op de ervaring. Het is ook de grootste miniatuurhaven van Europa. Je moet de kaartjes kopen om hetzelfde te ervaren.

Je kunt ook eten of souvenirs kopen in de Miniworld Rotterdam zelf, want het heeft een restaurant en een cadeauwinkel voor je.

6. Rondtoeren in een boot cruise

Tegen die tijd zou je al het idee hebben dat Rotterdam zoveel grachten heeft. En om vanuit dit oogpunt van de stad te genieten en te waarderen, is het net zo noodzakelijk om een ​​boottocht te maken en de stad te bekijken.

Je kunt zoveel opties krijgen om een ​​boottocht te maken in de stad zelf, maar het is verstandiger om de voorkeur te geven aan degene die je de beste ervaring geeft en dus het uitzicht op de stad op de meest leuke manier geven.

En voor het goede doel zouden we je graag aanbevelen aan de Havencruise van Rotterdam, die je een twee uur durende rondleiding door de stad zou geven en je zou helpen met de audio die ook de instructies over de plaatsen zou geven. Je kunt ook gaan voor de open boottochten waarmee je wat frisse zonneschijn op je kunt krijgen terwijl je op de cruise bent. Het is absoluut een aanrader in Rotterdam.

7. Een bezoek brengen aan de Europort

Van de havengebieden in Rotterdam is Europort een gebied met het label en ook een van de drukste havens ter wereld. Europort wordt beschouwd als een belangrijk toegangspunt voor handel in Europa. Het is in alle opzichten enorm en zeer fascinerend.

Naast het feit dat het de bezoeker een fascinerende aanblik geeft, helpt het de bezoeker ook om het belang en de rol ervan in de economie van het land en andere aspecten te begrijpen.

Een rondvaart kan je een prachtig uitzicht geven en kan de beste manier zijn om de haven te verkennen. Boottochten kunnen u daarbij helpen. Om Europort te bereiken kunt u hulp zoeken bij de Goedkoopste Taxi Rotterdam kan uw redder zijn.

Boek Snel Uw Taxi Bij GRTC!

Boek nu uw rit en kom op tijd! Klik hier om uw taxi te reserveren en een betrouwbare en comfortabele rit naar uw bestemming te krijgen.

Boek Nu Uw Taxi

 

8. Verleidelijke smaken uitproberen in Fenix ​​Food Factory

Als u iemand bent die meer geïnteresseerd is in het uitproberen van verschillende keukens, proeverijen, workshops en open markten, dan is deze plek een must voor u. De Fenix ​​Food Factory biedt een geweldige ervaring voor foodlovers, omdat het je de kans geeft om jezelf onder te dompelen in de food wereld en deel te nemen aan andere activiteiten.

Je kunt hier vers gezette koffie en bier krijgen. Daarnaast kun je er ook terecht voor verse en lekkere kazen, brood, koeken en een selectie vleeswaren. Een heerlijke plek voor foodlovers en ontdekkingsreizigers is de Fenix ​​Food Factory in Rotterdam.

9. Het kunstwerk bewonderen in Museum Boijmans Van Beuningen

Als het verkennen en staren naar historische kunst iets is dat je ziel fascineert, dan is deze plek een must in Rotterdam voor jou! Meer dan 151.000 kunstwerken zijn hier aanwezig, variërend van middeleeuws tot hedendaags voor de bezoekers om van te genieten en meer over te weten te komen.

Hier worden de kunstwerken van verschillende bekende Nederlandse kunstenaars bewaard. Ook zijn er kunstwerken van enkele internationale kunstenaars te vinden in Museum Boijmans van Beuningen.

Je krijgt ook de kans om heerlijk te eten in het restaurant op het dak van het museum. Het is moeilijk om geen plek te zeggen als je in Rotterdam bent en van plan bent om een ​​aantal fantastische plekken te bezoeken.

10. Een dag in Den Haag

Den Haag is de stad dicht bij Rotterdam. En het duurt amper 30 tot 40 minuten om de stad te bezoeken. Men kan Den Haag per trein, bus of taxi bezoeken, maar ook ritten delen. Er zijn een heleboel dingen en activiteiten te doen in Den Haag. En de stad heeft een heel andere sfeer te bieden aan haar bezoekers.

Ook is het een puur gemis om het bezoek aan de stad, die aanwezig is in Rotterdam zelf, te missen. Je kunt een lijst krijgen met dingen om te doen in Den Haag als je er eenmaal bent. Houd dit als een must-do terwijl je in Rotterdam bent.

11. De stad en havens van Rotterdam verkennen tijdens een boottocht

Een rondvaart maken door Rotterdam en haar havens is een verstandiger idee om de plek op een betere manier te verkennen. Er zijn meerdere bedrijven die de rondvaart in Rotterdam verzorgen. Tegen minimale kosten kunt u een rondvaart krijgen. Tijdens de tour kun je ook op de boot zelf genieten van het eten en drinken met een geweldige zitervaring zowel binnen als buiten op de boot.

Het commentaar is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar op de boten om u te helpen de verschillende plaatsen en hun waarden beter te begrijpen. Een rondvaart in Rotterdam moet je maken om de stad, havens en hun schoonheid op een plezierige en leuke manier te ontdekken.

12. De Rotterdamse kubuswoning

Kubuswoningen vind je in de Rotterdamse Kubuswoningen. Het is gewoon hetzelfde als je zou verwachten. Piet Blom ontwierp de woonblokken. De woonblokken zijn gevormd uit de kubussen en die kubussen zijn gekanteld onder een hoek van 45 graden. Het is iets heel interessants om naar te kijken en je voor te stellen hoe mensen hier leven en omgaan met de lastige hoeken van de muren, ramen en dingen zien!

Het is iets anders en unieks dat niemand ooit zou willen missen om naar foto's te bekijken of erop te klikken. Deze moet ook op je lijstje staan ​​als je Rotterdam bezoekt.

Van ver ziet het eruit als een 2D-structuur. Ook is er van alle kubussen één open voor mensen om te bezoeken en van binnenuit en dichtbij te ervaren. Ook kun je ervaren hoe het interieur van de Kubuswoning eruit ziet en voelt.

13. Getuige zijn van de prachtige architectuur van Markthal Rotterdam

Met zijn charme sinds 2009, is de Markthal een van de mooiste staaltjes architectuur in Rotterdam. Dat is zowel de marktplaats als het kantoorgebouw. Het binnenste deel van de Markthal heeft een aantal fantastische kunstwerken van Arno Coenen, waaronder kleurrijke insecten, bloemen, fruit en planten. Het heeft een groot raam gedeelte met uitzicht op de omliggende binnenplaats, wat ook een aangenaam uitzicht en een aangename ervaring geeft.

Het markt gedeelte zou uw aandachtsgebied zijn, aangezien het meer dan 70 verschillende bedrijven bevat, waaronder bars, restaurants, kraampjes en andere winkels om spullen van te kopen. Lekker eten, winkelen en een blik werpen op het architectonisch erfgoed van Rotterdam tegelijk is een geweldige ervaring.

Ook hoeft u zich geen zorgen te maken om daar te komen, de Taxi Centrale Rotterdam van GRTC kan uw hulp zijn!

Boek Snel Uw Taxi Bij GRTC!

Boek nu uw rit en kom op tijd! Klik hier om uw taxi te reserveren en een betrouwbare en comfortabele rit naar uw bestemming te krijgen.

Boek Nu Uw Taxi

 

14. Weet over Rotterdam op SS Rotterdam

Een constructie uit de jaren 50 is de SS Rotterdam, een grote oceaanstomer. Het heette oorspronkelijk en stond bekend als de Grande Dame. De SS Rotterdam is een combinatie van hotel en museum, uniek in zijn soort. Hetzelfde schip was een van de laatste rijkelijk versierde schepen. De SS Rotterdam ging in 2000 met pensioen en had naast Grande Dame ook veel andere namen.

Er zijn rondleidingen met gidsen beschikbaar op het schip. Zodat de bezoekers een basiskennis kunnen krijgen van hoe de motor en het schip in die tijd werkten. Het bezoek aan SS Rotterdam kan je een aantal mooie ervaringen en lessen voor het leven in Rotterdam City opleveren. U kunt met slechts één tik kiezen voor GRTC-taxi transfer services.

15. Plezier maken in Diergaarde Blijdorp

De locatie van Diergaarde Blijdorp is tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog gewijzigd om het te redden van elke vorm van vernietiging. Dierentuin Rotterdam wordt ook wel Diergaarde Blijdorp genoemd. Het voert en exploiteert fokprogramma's om de duurzaamheid van bedreigde diersoorten zoals de rode panda te bevorderen. Ondanks de fokprogramma's heeft het zijn bezoekers zoveel te bieden.

Het heeft een Oceanium in uitstekende staat en beschikt ook over een botanische tuin om zijn bezoekers te helpen met een unieke ervaring! De dierentuin heeft verschillende thema gedeelten, waaronder een Chinese tuin, Mongoolse steppen, een Maleisisch bos en ook een krokodillenrivier. De dieren die men kan zien zijn de Sumatraanse tijger, zwarte neushoorn, Aziatische olifant, grote koedoe en Amoerpanter. Een fantastische ervaring die je kunt beleven met een bezoek aan Diergaarde Blijdorp.

16. Een aantal positieve trillingen absorberen in de Grote of Sint-Laurenskerk

1449's constructie is de kerk van Saint Laurence. En dezelfde kerk is het enige overgebleven architectonische stuk uit de middeleeuwen in Rotterdam. De Sint-Laurentiuskerk is ook het eerste volledig stenen gebouw in de stad Rotterdam.

De kerk heeft ook gediend als locatie voor vele evenementen en is ook een ander voorbeeld van een van de mooiste architectuur in de stad Rotterdam. Het interieur van de kerk is heel exquise. Hetzelfde bestaat uit enorm versierde bogen, een verscheidenheid aan stenen en prachtige plafonds en ontwerpen. De verbazingwekkende positieve vibe die nog steeds de plaats bedekken, zijn gewoon te mooi om te missen!

17. Cartografie, kunst en maritiem begrijpen in het Maritiem Museum

Het Maritiem Museum heeft ook een uitgebreide collectie cartografie, kunst en maritieme memorabilia. Het is een van de grootste musea van zijn soort ter wereld. Het is gelegen op een toplocatie nabij de Kubuswoningen en Markthal. Je kunt dus ook plannen om op dezelfde dag de andere twee plaatsen in de buurt te bezoeken!

Het museum heeft een grote collectie maritieme objecten van wereldklasse en andere artistieke schoonheden uit het verleden. Al met al beleef je een unieke ervaring met een bezoek aan het Maritiem Museum in Rotterdam.

18. Kom meer te weten over Willem van Oranje op het Prinsenhof

Koning Willem III wordt ook wel Willem van Oranje genoemd. Hij is een van de meest beruchte edellieden en men zou graag meer over hem willen weten. En het is een plek om te bezoeken als je bereid bent hem en de geschiedenis van zijn koninkrijk te verkennen.

Het is ook een must in Rotterdam als je een persoon bent die graag de verschillende aspecten van de geschiedenis verkent. Het is een leuke ervaring die je ook kunt hebben in Rotterdam City.

19. Ervaar rust en kalmte bij de molen van Kinderdijk

Ten oosten van het centrum van Rotterdam, op ongeveer 20 km afstand, ligt het dorp Kinderdijk. En het dorp heeft zijn eigen schoonheid en charme die het verdient om bezocht te worden voor rust en schoonheid. De windmolens hier zijn een absolute schoonheid.

De 19 molens in Kinderdijk staan ​​nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze plaats zou de must moeten zijn die op de lijst staat om te bezoeken. Het dorp, zijn schoonheid en de windmolens zijn unieke ervaringen voor het leven. Mis deze niet als je van de natuur houdt en van zoiets voortreffelijke houdt!

Dit zijn de 19 dingen die je kunt doen terwijl je een trip naar Rotterdam plant. De lijst bevat de plaatsen die u niet graag wilt missen. Zul je? Absoluut niet! En deze plekken gaan je absoluut de perfecte sfeer geven van wat Nederland hoort te zijn!

Rotterdam heeft prachtige uitzichten, landschappen en plekken om je ervaringen te geven. Geniet van die plaatsen en zorg ervoor dat u ze niet mist. U moet de stad met de beste lijst verkennen om het juiste gezichtspunt voor een perfecte afsluiting van uw reis!

We wensen je een gelukkige, vredige en leuke ervaring met het verkennen van de stad Rotterdam

'
  • Whatsapp icon
  • Phone icon